Az érintés ereje

Úgy hozta az élet, hogy a perinatális tanácsadói témákon, kompetenciákon belül a korai anya-gyermek kapcsolat az, ami a legközelebb áll hozzám, ennek váltam az évek során szakértőjévé. Nem véletlen az sem, hogy ennek megsegítésére rátaláltam a babamasszázsra. Már ezzel is várlak Benneteket. Igény szerint, hogy levegyem válladról azt a terhet, hogy te zarándokolj hozzám a kicsivel, én magam megyek el hozzátok, hogy a számotokra legbiztonságosabb és legnyugodtabb környezetben élhessük át együtt a babamasszázs élményét. 


A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs, olyan bensőséges légkört teremt, amelyben a családtagok megtapasztalhatják az összetartozás érzését, a kötődés elmélyülését. Mély érzelmi kötődés alakul ki a gyermek és gondozója között, megalapozva a bizalmat és tiszteletet egymás iránt.

A babamasszázs rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés), ugyanakkor segít a relaxációban és az esti elalvásban.

Hamarosan olvashattok arról is, mi mindenben segíthet még a babamasszázs, milyen elakadásokat, problémákat képes orvosolni, milyen nehézségek során lehet egy nagyon hatékony módszer.



Addig is öleljétek, érintsétek, simogassátok egymást! Az érintés ereje hatalmas, nem csupán a testet, a lelket, a szívet is feltölti melegséggel, energiával.

Jusztné Vincze Szabina
pedagógus, perinatális szaktanácsadó, babamasszőr

http://perinatalis.hu/
http://perinatalis.blogspot.hu/
http://www.facebook.com/perinatalis 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése