ELÉRHETŐSÉG

Email: jvinczeszabina@gmail.com

Tel.: 06-70/317-1839


Jusztné Vincze Szabina vagyok, pedagógus, perinatális szaktanácsadó, két gyermekes édesanya.


Perinatális szaktanácsadóként várandós és kisgyermekes anyákkal, apákkal, párokkal foglalkozom: a magzattal való kapcsolatuk megerősítésében, a szüléssel kapcsolatos, valamint a csecsemőről és kisgyermekről való gondoskodással és neveléssel kapcsolatos kérdéseikkel.

Támogatom a párokat a várandósság és magzati fejlődés elakadásainál, a veszteség elfogadásában és az elengedés folyamatában.
Segítem a szülés élményének feldolgozását, az új család születésével együtt járó krízisek feloldását. Hiteles információt nyújtok a szülésről, gyermekágyról, az apaságról, a korai anya-gyerek kapcsolatról, valamint a gyermek első 3 életévének kompetenciájáról.

Szakterületem a korai anya-gyerek kapcsolat. A korai években megalapozzuk a további éveket: nem csak a gyermekéit, hanem a saját magunkéit és a teljes család elkövetkező éveit is. Érdemes ezeket az éveket nem túlélni, hanem megélni. Ha elbizonytalanodtál, nem tudod, merre tovább, vagy konkrét tanácsot szeretnél kapni a Te egyéni életedre, élethelyzetedre, gyermekedre és/vagy családodra vonatkozólag, segítek Neked, hogy a korai gyermekévek olyan alapot jelenthessenek, amire jól lehet építkezni, s aminek emlékeit nem csak az elmúló idő varázsolja szebbé.

Szeretettel várom jelentkezéseteket babamasszázsra is, amely azon túl, hogy a testnek és léleknek egyaránt felüdülés, megerősíti a gyermek és az anya/apa közti kötődést, erősíti az immunrendszert, s az általa kiegyensúlyozottabb és jobban alvó babánk mellett a kismamalét rózsásabb lehet. Ezen kívül számos nehézséget orvosol, illetve kiegészítő kezelésként megsegít a babamasszázs, mely korai fejlesztő módszer is egyben.

Email: jvinczeszabina@gmail.com

Tel.: 06-70/317-1839 

http://perinatalis.hu


2005-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Magyar nyelv és Irodalom szakán, bölcsész és tanár képesítéssel. 2007 és 2010 között elvégeztem a Pszichodráma alapképzést. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem 2014-ben perinatális szaktanácsadó végzettségemet, továbbá ugyanitt jelenleg is pszichológia tanulmányokat folytatok.

2014-ben BBMM babamasszázzsal egészült ki terápiás eszköztáram. 

Pedagógusi és pszichológiai tanulmányaim során érdeklődésem egyre inkább a gyermek születése és a korai gyermekévek felé fordult. A korai anya-gyerek kapcsolatot kutattam pszichológiai műhelymunkáimban, majd a perinatális szaktanácsadó képzés során szakdolgozatomat az anyák gyermek-altatási tervei és szokásai témakörben írtam, valódi anyák valódi válaszai alapján. 

2008-ban született meg a lányom, három évre rá a fiam. Saját anyaságom, minden szépségével és nehézségével, állandó tanításával segít abban, hogy empátiával és megértéssel legyek a hozzám fordulók felé.

2013-ban a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom megbízásából a Családi Napok a Budai Várban elnevezésű rendezvénysorozat szervezésében és ehhez kapcsolódó online marketinges feladatokban vettem részt. 2014-től 2016-ig társszerzőként működtem közre a Szülés-Születés Labirintusában és gondoztam a perinatális munkacsoport honlapját. 2014-től felelek a kommunikációs feladatokért a Perinatális Szaktanácsadók Baráti Társaságában, egyik főszervezője vagyok az Úton… Séta a szülés/születés minőségéért elnevezésű rendezvénynek és perinatális tanácsadás keretében segítek a hozzám fordulóknak. 

Perinatális szaktanácsadóként és segítőként, gyermeket váró és kisgyermekes anyáknak, apáknak illetve családoknak nyújtok támogatást. 

A perinatális konzultáció az életem; szakterületem ezen belül a korai anya-gyerek kapcsolat. Nem is hinnétek mennyi minden tartozik ide. Hiszek abban és tapasztalataim, szakmai tudásom is alátámasztják, hogy az első években az általában elsődleges gondozói szerepben lévő anya és gyermeke olyan erős és szoros együttlétezésben vannak, hogy - főleg a helyzetet mélyen és belülről megélve - néha még azt is nehéz eldönteni, most éppen kinek is van problémája kettejük közül. S mielőtt a probléma szó láttán bárki is futva menekülne: az egyik Ákos-dal részlete jut eszembe: "Csak akkor érhetsz csúcsra, ha egy hegy elébed áll." Ha bármilyen elakadás van, az csak egy hegy, amit ha megmászunk, magasabbra jutunk, mint ahol addig álltunk. Ám ehhez a mászáshoz néha segítség kell: ebben tudok támaszod lenni, megmutatni az ösvényeket, segíteni a döntésben, hogy melyik út a tiéd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése