JÁTÉKTERÁPIA OTTHON

A játékterápia
 egy csodálatos módszer arra, hogy játékosan, 
a gyerkőc "nyelvén" beszélve közelítsétek meg a dolgokat, problémákat, a mindennapokat. 
Én azt mondom, játékra fel! 

Mi mindenre jó a játék?


 1. Büntiszék helyett Varázsszőnyeg...


Nem, nem, ez itt most NEM egy újabb büntető helyszín vagy eszköz javaslata. Arra szeretnék rávilágítani a címmel, hogy lássuk: sok konfliktus, nevelési nehézség, helytelen viselkedés, rosszalkodás mögött az anyával és az apával való bensőséges pillanatok hiánya vagy ritkasága, a túl kevés igazán jól és együtt töltött idő áll. 

 2. Dühös gyerekek, mérges lufik


Biztos előfordult már olyan, hogy a gyermekedet elöntötte a harag, s Te nem tudtál mit kezdeni vele, az is lehet, hogy általában lobbanékony a gyereked és/vagy nem tudja jól kontrollálni a haragját vagy csalódását.

 3. Az Összeesküvő, a Cselszövő és a Kém: Kiút, ha rossz passzban vagytok.


Itt egy jó játék, ami önmagában nem oldja meg az összes gondotokat, de segít azon, hogy a negatív kapcsolati játszmákból, amikbe beleragadtatok, végre kitörjetek. Ha a negatív családi mintákat pozitívvá alakítjátok, a családotok tagjai jobban fogják érezni magukat együtt, s még az önbecsülésük is nő. A gyereked megtanulja a játék segítségével, hogy a pozitív viselkedés értékesebb, mint a negatív cselekvéssel megszerzett figyelem. A negatív történésekből kitörve ráadásul végre maradhat energiátok arra, hogy a valódi problémákat észrevegyétek, s arra is, hogy eldobjátok a negatív szemüveget, s egyáltalán észrevegyétek a jó dolgokat is... Remekül hangzik, igaz? 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése