A gyermek nagy felelősség és nagy öröm

Mostanra már a csapból is az folyik, hogy a gyermek vállalása nagy felelősség. 

Ennek egyrészt örülhetünk, hiszen egyáltalán nem baj, hogy megismerhetjük a gyermekvállaláshoz társuló terheket, nehézségeket, akadályokat, mielőtt belevágnánk, s ezek segítségével felkészülhetünk az előttünk álló babás és kisgyermekes évekre. 

Másrészt azonban egyre csökken azon írások száma, amiben azt olvashatjuk, mekkora öröm, mennyi mindent ad a gyermek, a szülővé válás. Talán részben azért is, mert ez olyan megfoghatatlan, megfogalmazhatatlan boldogság, mely nehezen magyarázható el annak, aki nem ismeri. Így azonban, míg azokon az oldalakon, melyek (kis)gyermekes szülőknek szólnak, mindennaposak a minket, anyákat megkönnyeztető, titokban az apákat is megható idézetek, történetek, ezek nem igazán jutnak el azokhoz, akik még nem döntöttek. 

Szeretném, ha legalább Ti, az olvasóim, megtanulnátok a jóról, szépről is beszélni, s túllépve az oly gyakori panasz-orientált megközelítésen, az élet szép oldalát is megmutatnátok. Miközben így tesztek, új valóságot teremtetek, nemcsak mások, saját magatok számára is! Amit kimondasz, valósággá válik, amilyen érzéssel a helyzetre nézel, olyanná válik. Nehéz feladat avagy óriási kihívás? Te hogy tekintesz az életedre?!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése