Babamasszőr édesapák?!Babamasszőr édesapák?!


Amióta babamasszázzsal is segítem a hozzám forduló családokat, rendszeresen találkozom azzal, hogy éppen az édesapák azok, akik a perinatális szaktanácsadáson a babamasszázs után érdeklődnek. Teljesen elfogadják a babamasszázst, mint eszközt, egyrészt a gyermekükkel való kapcsolatuk erősítésére, másrészt a gyermekükre jellemző elakadás (például székrekedés vagy elalvási nehézségek) oldására, s már jó előre készülnek arra, hogy ennek alapjait elsajátíthassák. 


Az apákat a mindennapi munkahelyi feladatok jellemzően hosszú időre elszólítják csecsemőjük, gyermekük mellől, pedig ők sem szeretnének kiszorulni a kicsivel való foglalkozásból. Így aztán általában azoknak az apáknak, akiknek sikerül részt vennie a babamasszázs fogásainak elsajátításában, nagy örömet okoz annak gyakorlása, alkalmazása. Nagyon szokták szeretni, hogy a babamasszázsban kötött sorrendben kell a mozdulatokat végigvinni, hogy adott az, mit, mikor és hogyan kell csinálni. Tulajdonképpen a babamasszázs a fentiek miatt közel áll a férfias karakterhez. 

Sok édesapa jelzi azt vissza, hogy úgy érzi, a babamasszázzsal erősödött közte és csecsemője között a kapcsolat. Kimondva vagy kimondatlanul, de a szülők közötti párkapcsolatra nézve is áldásos hatását szokták érezni, így az apává válás folyamatát minden résztvevő szemszögéből segíti és támogatja.

Eredetileg megjelent: 
http://csalad.mandiner.hu/cikk/20160815_jusztne_vincze_szabina_babamasszor_edesapak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése